Nieuws

Een wereldprimeur!
EES heeft draagtasjes ontwikkeld waar verpoederd composiet afval in verwerkt zit. Het glasvezel zorgt ervoor dat deze dunne tasjes zeer sterk zijn. De tasjes zijn compleet vervaardigd uit gerecycled materiaal, en zijn ook na gebruik weer volledig recyclebaar.
Neem contact met ons op als u interesse heeft in dit revolutionaire product.

EES is genomineerd voor de Shell LiveWIRE Rising Star Award!! Wij zijn hier uiteraard heel blij mee, en beschouwen het als een duw in de rug in het streven naar ons doel: Werkelijk een verschil maken als het aankomt op duurzaamheid. Stemmen op één van de vijf kandidaten (het liefst op ons) kan via www.lifewire.nl Hier is een videopitch te zien vanaf 28 april, de winnaar wordt bepaald aan de hand van publieksstemmen en het oordeel van een jury.

Verslagen hebben wij kennis genomen van het overlijden van Drs. Gerard van Egerschot, voor ons een blijvende bron van inspiratie.

EES heeft zich vol vertrouwen ingeschreven voor de Wijffels Innovatieprijs. Wij hopen uiteraard op een succesvolle uitkomst!

Extreme Eco Solutions was eind november in Brussel te gast bij mevrouw Bartolini, lid van het kabinet van Euro Commissaris Canete (klimaatactie en energie). Het doel van dit prettig verlopen bezoek was om te bezien of ons concept een bijdrage zou kunnen leveren aan het behalen van de Europese doelstellingen op het gebied van CO2-reductie.
Er volgt een uitnodiging voor een tweede gesprek, dit maal met de heer Mueller. Hij is lid van het kabinet van Euro Commissaris Vella (milieu, maritieme zaken en visserijbeleid).
Wij willen Bureau Brussels danken voor het begeleiden van het bezoek.

Onze aanmelding op crowdfundingsite Geldvoorelkaar.nl is zeer succesvol gebleken, binnen een uur was ons project volgeschreven! Namens onszelf en onze partner Middenduin, willen wij iedereen die, middels deelname, zijn vertrouwen in ons heeft uitgesproken van harte bedanken!

Extreme Eco Solutions neemt sinds eind september deel aan de werkgroep “Meer en Betere Recycling” binnen het kunststofketen akkoord, onder auspiciën van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Verdere deelnemers aan deze projectgroep zijn grote spelers op het gebied van productie, grondstoffen, kennis en recycling binnen de kunststofbranche.
Extreme Eco Solutions geeft input vanuit de ervaringen binnen de composietbranche, met name die vanuit de afval- en recyclingtak.

Het doel van de werkgroep is het in kaart brengen van de huidige en toekomstige mogelijkheden op het gebied van recycling, teneinde een zo hoog mogelijk percentage van het afval om te zetten in nieuwe grondstoffen te bewerkstelligen. Hierbij worden economische en technische limieten opgeschoven, worden eindafnemers betrokken in het proces en is samenwerking een vereiste.