Toepassingen

Er zijn twee opties voorhanden bij het recyclen van het composiet, in beide gevallen dient het composiet verpoederd te worden in grotere of kleinere formaten. De eerste optie is de thermoplastische route. Hierbij wordt een mix gefabriceerd van het poeder en een gepatenteerde compatibilizer. Deze mix is een additief tijdens de productie van een brede selectie PE producten (polyethyleen), wat vele voordelen biedt. Voorbeelden van PE producten zijn bijvoorbeeld pijpleidingen, folieproducten en allerhande producten binnen de verpakkingsindustrie. Het additief versterkt het PE product tot 45%, waardoor het voor producenten mogelijk wordt om hun producten sterker te maken, of minder PE te gebruiken bij gelijkblijvende kwaliteit. Hierdoor ontstaat er een aanzienlijke kostenreductie. De bedrijven die gebruik maken van de Masterbatch kunnen zich hiermee als groene producent onderscheiden.

De volgende optie voor recycling is het chemisch scheiden van de bestanddelen van het composiet. Deze methode is gebaseerd op een kort reactorproces, waarna er polyesterhars en glasvezel vrijkomen. Het polyesterhars is er in verschillende waardegradaties, afhankelijk van de afkomst van het composietpoeder en is rechtstreeks inzetbaar voor productiedoeleinden binnen de composietindustrie. Het glasvezel is toepasbaar als versterking voor diverse producten, zoals bijvoorbeeld de behuizing van electrisch gereedschap, maar middels een Schotse gepatenteerde vinding is opwaardering een veelbelovende mogelijkheid. Het is uiteraard ook mogelijk het glasvezel om te smelten en inzetbaar te maken als grondstof voor nieuw glas.
Het spreekt voor zich dat deze innovatieve scheidingstechnologie garant staat voor een duurzame productie van composiet, ook hier geldt dat afnemers zich in de markt kunnen zetten als groene producent.